dimecres, 28 de març del 2012

Fem matemàtiques!!

Les alumnes Gemma Carbonell, Alba Gràcia, Canela Belén Telechea i Irene Valderrama de 1r d'ESO B han participat al concurs "Fem matemàtiques".







El FEM MATEMÀTIQUES és una activitat que té la finalitat de contribuir a desenvolupar la competència matemàtica en tot l'alumnat de sisè de Primària i primer cicle de l'ESO. També permet intercanviar experiències i compartir propostes per part del professorat de les diferents comarques de Catalunya. A més, vol sensibilitzar la societat catalana en general sobre la necessitat de millora d'una educació matemàtica que afavoreixi el desenvolupament personal i la integració social d'uns ciutadans i ciutadanes lliures i responsables.
Es tracta d'una activitat organitzada anualment per la FEEMCAT amb el suport del Departament d'Educació. Està dirigida a tots els alumnes de sisè de Primària i primer i segon d'ESO dels centres escolars de Catalunya. S'organitza en forma de concurs i es desenvolupa en tres fases.
  • Primera fase (es fa als centres)
  • Segona fase (es realitza de manera independent en cada una de les 4 associacions que forma part de la FEEMCAT: APMCMADEMGIAPaMMs,ABEAM)
  • Tercera fase o fase final (s'estructura com una jornada matemàtica amb un component lúdic)



dimarts, 27 de març del 2012

Prova Cangur 2012

Els alumnes Julián Carvajal, Cristina Creo, Sergi Ibanyez, Marc Marctínez, Àngel Martínez, Albert Saladrigas, Miquel Tibau i Romà Zapata de 3r d'ESO van participar el dijous 15 de març al concurs de matemàtiques "Cangur 2012".
És la primera vegada que la nostra escola participa en aquest concurs i esperem que no sigui l'última!






La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per  les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l'aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.


Les proves es van celebrar al gimnàs del Pompeu Fabra

Els enunciats els prepara, en una reunió internacional que enguany es celebra a Eslovènia, l'associació Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment ostenta, per elecció, un dels càrrecs de l'equip directiu de l'associació. Llavors els participants i les participants d'arreu d'Europa i d'altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d'una hora i un quart per intentar resoldre'ls.