divendres, 1 de febrer del 2013

Dia Escolar de la No Violència i la Pau

El passat dimecres els alumnes del Col·legi Immaculada Concepció van celebrar el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENVP). Al llarg del dia els alumnes de 4t d'ESO van el·laborar un mural amb taps de plàstic a la pista de fútbol i a la tarda es van fer uns parlaments per commemorar el Dia Mundial de la Pau a les Escoles.

Un cor amb el lema d'aquest curs TOTS X TOTS


Mural fet a primària


El Día Escolar de la No-Violència i la Pau (DENVP) va ser declarat per primer cop al 1964. Sorgeix d'una iniciativa pionera, no governamental, independent, i voluntària d'Educació No-violenta i Pacificadora del professor català Llorenç Vidal. El seu objetiu era l'educació a i per la tolerància, la solidaritat, la concòrdia, el respecte als Drets Humans, la no-violència i la pau. Aquest dia, les escoles es converteixen en instruments de pau i enteniment entre persones de diferent formació, raça, cultura i religió. 





El missatge bàsic d'aquest dia és: ’Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal es millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra’.


Alumnes de primària i secundària preparats per fer les lectures


Mahatma Ghandi
El día 30 de gener es commemora a més la mort del líder nacional i espiritual de la India, Mahatma Gandhi, el 30 de gener de 1948, assassinat a trets por un fanàtic hinduista. 

Gandhi va es va instal·lar a l'Africa del sud i va lluitar contra la discriminació de la que eren objecte els indis. Al tornar a la  India va organitzar la resistència no violenta (la seva filosofía, de base religiosa, tenia per principi fundamental la no violència) contra el colonialisme i la no cooperació amb l'administració anglesa. Va intentar aturar les lluites entre hindús i musulmans que es van produir després de la independència a l'agost de 1947 (els colonialistes britànics van imposar com a condició per retirar les seves tropes, la divisió de la India en dos estats, India i Pakistan, una hindú i l'altre musulmana). 



A continuació podràs veure les imatges dels actes d'aquest dia.