dimecres, 28 de maig del 2014

EXCURSIÓ DE 3r ESO

La visita a Girona del dia 22 de maig va ser la primera activitat del Treball de Síntesi de 3r d'ESO que aquest any tracta el tema "Lloret, ciutat de congressos". Als alumnes se'ls demanarà que simulin l'organització d'un congrés, així que la visita a Girona va ser a la Facultat de Turisme on la professora Rosa Collell,   va fer una xerrada a l'Aula Magna, sobre organització de congressos i protocol, per tal que els alumnes ja tinguessin unes primeres nocions de com s'organitza un congrés. 
Tot seguit els alumnes van poder visitar la facultat per la zona de les aules, la biblioteca i el claustre.
Després van anar a l'Hotel Carlemany de Girona on la directora comercial, Eva Anglès, els va ensenyar els espais de l'hotel que destinen a organització de congressos i esdeveniments diversos.

dijous, 22 de maig del 2014

SETMANA DE LES MATEMÀTIQUES

Convidats per la professora Ceci, els alumnes de 1r d'ESO han gaudit del muntatge realitzat a Primària per celebrar la Setmana de les Matemàtiques.
Així han constatat una altra vegada que les matemàtiques són alguna cosa més que l'assignatura on sols hi ha fórmules i problemes. També poden ser molt divertides!!


diumenge, 18 de maig del 2014

MATEMÀTIQUES A STA. CRISTINA

Els alumnes de 1r d'ESO van anar el  6 de maig a Sta. Cristina per passar un dia de treball i de relax al 50%.
Patrocinada per l'Ajuntament de Lloret i portada a terme pel Centre d'Estudis de Llengues, els nois i noies van fer una activitat pràctica de matemàtiques:  van treballar el tema de les proporcions i les regles de tres aplicant-les al cas pràctic dels càlculs relacionats amb escales de representació.
Van prendre mides de distàncies llargues, de manera que van haver de col·laborar entre ells i treballar en equip per a poder fer-ho amb èxit.
De manera col·lateral també van treballar amb el sistema de numeració decimal i la conversió d’unitats de longitud. 
A més a més, van practicar l'anglès, ja que dues de les quatre monitores parlaven sols en aquest idioma.
Mentre un grup feia la pràctica, l'altre grup feia una visita a l'ermita.
Després de la feina van dinar i gaudir d'un temps de joc a la platja.

diumenge, 11 de maig del 2014

RESULTATS DE LES PROVES CANGUR 2014

El passat  dijous 20 de març van tenir lloc les Proves Cangur 2014. Es tracta d'un concurs de problemes organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques en el que participen simultàniament estudiants de 3r i 4t d'ESO i de 1r i 2n de Batxillerat de diversos països.

Hi van participar 19 alumnes de la nostra escola, als quals cal felicitar pels seus bons resultats.

Cal destacar del nivell 1 (3r d'ESO) l'Arnau Soto que ha quedat  en la posició 1001 dels 7866 participants catalans, seguit d'en Toni Duran i l'Andreu Carbonell.

Al nivell 2 (4t d'ESO) el primer classificat amb la posició 973 de 6698 participants és l'Arnau Coloma, seguit per en Josep Velis i en Xavi Miranda.

Cal felicitar efusivament els dos alumnes de 1r de Batxillerat que han participat  en el nivell 3, que de 4518 participants, han quedat en Miquel Tibau al lloc 285 i l'Àngel Martínez al lloc 353.

MOLTES FELICITATS A TOTS ELLS

A veure si l'any vinent us animeu també a participar-hi!


diumenge, 4 de maig del 2014

Sortida 2n ESO: MUSEU DEL CINEMA

Els alumnes de 2n d'ESO van anar d'excursió al Museu del Cinema de Girona on, a més de visitar la col·lecció Tomàs Mallol i aprendre moltes coses sobre la història del cinema, van tenir l'oportunitat de realitzar un dels següents tallers:

- Cinema mut: fem de Charlot!
  Activitat on els alumnes van conèixer el llenguatge i l'expressivitat del cinema mut de la mà de   Charles Chaplin. Coneixements que van poder aplicar creant i rodant un curt.
- Animació:
  Aquesta activitat va permetre als alumnes conèixer els secrets de l'animació i crear el seu      propi curt.